-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » MAKOVÁ MÚKA
Maková múka sa vyrába tak, že sa najprv lisovaním za studena odstráni olej a až následne sa pomelie na jemnú múku. Narozdiel od mletého maku, ktorý neprešiel procesom odtučnenie obsahuje maková múka minimálne množstvo tuku.
Maková múka sa dá bezpečne použiť ako náhrada pšeničnej múky a dajú sa pripraviť chutné sladkosti, plnky do koláčov, ale môžeme ju použiť aj na prípravu chleba, buď samostatne, alebo v kombinácii s inou múkou.
Mak má vysokú nutričnú hodnotu, obsahuje cenné minerálne látky, vitamíny, bielkoviny, aminokyseliny a esenciálne mastné kyseliny. Z minerálov je to hlavne fosfor, draslík, horčík, vápnik, draslík, sodík, železo. Mak je prirodzene bezlepková plodina. Maková múka je vhodná pre bezlepkovú diétu a Paleo stravovanie.