-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » GAŠTANOVÁ MÚKA
Gaštanová múka sa vyrába z plodov jedlého gaštanu, sú známou pochúťkou v strednej Európe. najväčšie pestovateľa a vývozcovia gaštanov v európe možno radiť Španielsko, Taliansko a Francúzsko. Gaštanová múka je vynikajúci zakladné surovinou pre vytvorenie skvelých pokrmov. Ideálny doplnok do chleba, koláčov a sušienok. Gaštanovou múkou môžete nahradiť až 25% múky pšeničnej.
Gaštanová múka sa vyrába a melie z gaštanov sušených v priemere 16 dní pri teplote 47 ° C a následne oddelených od šupky. Gaštany sú prirodzene bezlepkové.
Jedlé gaštany sú bohaté na vitamín C (majú porovnateľný obsah ako napr. citróny). Obsahujú tiež kyselinu listovú. Gaštan je bohatý aj na minerálne látky -mangan, meď a draslík, ktorý pomáha proti únave aj stresu. Obsahujú malé množstvo jednoduchých cukrov, ktoré dokáže telo vstrebávať a nedochádza ku kolísaniu hladiny krvného cukru.
Gaštanová múka má sladkastú chuť a príjemnú vôňu, je preto vhodná na prípravu sladkých múčnikov, pečiva aj chleba, vo Francúzsku z nej vyrába aj polievky aj omáčky.