-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » AMARANTOVÁ MÚKA
Amarant je rastlina u nás známa tiež pod názvom laskavec. Amarant je považovaný za jednu z najvzácnejších rastlín. Oproti iným obilninám je kvalitným a nesmierne bohatým zdrojom bielkovín. Do svojho jedálnička by ho preto mali zaradiť športovci, vegetariáni, vegáni, a tí ktorým chýba bielkoviny v dôsledku deficitu konzumácie mäsa či živočíšnych produktov.
Má charakteristickú korenistú chuť, mierne štipľavú. Je preto dobré nepoužívať samostatne, ale najlepšie v kombinácii s inou múkou. Zaistí sa tak vynikajúcu chuť a kvalita vzniknutého produktu. Obsah amarantovej múky v zmesi by mal byť maximálne cca. 30%.
Amarantová múka je vhodná najmä pre prípravu nekvasených druhov chleba. Vďaka nenasýteným mastným kyselinám, ktoré amarantová múka obsahuje, má vplyv aj na znižovanie cholesterolu. Amarantová múka neobsahuje jednoduché cukry, iba zložené, vďaka čomu si má nízky glykemický index. Preto je vhodná aj pre diabetikov. Rovnako tak pre ľudí túžiacich po úprave telesnej hmotnosti a ľudí trpiacich celiakiou. Amarant je prirodzene bezlepková plodina.